неделя, 10 март 2013 г.

Гарантирани турове - Мексико


Казват, че Мексико е страна, от която не можеш да си тръгнеш, защото част от теб завинаги остава там. Искрящите плажове на Канкун, лазура на Карибско море и топлите лагуни но п-ов Юкатан примамват туристите, но тези които дръзнат да навлязат във вътрешността на страната са истинските възнаградени, защото са почувствали душата на Мексико. Красиви непокътнати от времето пирамиди, древни руини на ацтеките, свещени храмове на маите, великолепни останки от културата на толтеките, уникални постройки сред непроходимата джунгла – Мексико е съхранило най-доброто от индианската култура. Влиянието на испанските конкистадори може да бъде усетено в богато украсените градски църкви и варосаните стени на провинциалните хасиенди, а Мексико Сити е модерното лице на страната – днес в космополитния метрополис живеят над 25 милиона души.

Културата на днешно Мексико носи значителния отпечатък на колониалната епоха. Но от далечните времена на висшите култури са запазени великолепни паметници с величествена архитектура, чудесни образци на староиндианската живопис и стенописи. Като прибавим музиката, танците, мексиканската фиеста, митовете и ритуалите, художествените занаяти, красивите плажове в курортите Акапулко и Канкун, уникалната кухня, смесица от кулинарните традиции на индианци и европейци, както и текилата, коронована за национална мексиканска напитка – този истински микс от уникати Made in Mexico е истинската причина тази страна да привлича като магнит туристи от целия свят.

Животът в Мексико прилича на безкраен празник – Почти всеки ден от годината има специален празник. Мексиканците имат повече от 120 фестивала и празненства всяка година. Много от тях са религиозни, а други са национални. Годишният танц гуелакеца в Оаксака е весело събитие, което се чества още от времето на Колумб. На празниците има пъстри улични шествия. Хората обличат специални костюми, а на някои празници може да се видят пръхтящи бикове, които тичат по улиците, и приказни светлини с фойерверки. Когато испанците завладели Мексико преди 400 години, установили много от своите традиции, включително Коридата (борба с бикове). Най-голямата арена се намира в Мексико. Някои мексиканци вярват че душите на мъртвите се връщат на Земята в денят на мъртвите (Диа де лос муертос). На този ден сградите се украсяват с цвета, а по улиците шестват скелети, изработени от папие-маше. На 5 февруари се отбелязва Ден на Конституцията. Всяка година февруари месец се състои Карнавалът на Канкун, през май – джаз фестивалът, а през ноември – филмовият фестивал. Един от обичаите в Мексико е дошъл от индианците и това е изпълняване на Танцът на мухата – четирима души висят с главата надолу. В неделя на Свети Антоний селяните носят в църквата чанти, пълни с насекоми и червеи, за да получат благословия. Вярват, че благословията ще попречи на вредителите да унищожат реколтата.

Гарантирани турове: Мексико


Маршрут: Мексико сити - Оaхакa - Теотиуакан - Пуеблa - Монте Албан - Паленке - Укшмал - Кампече - Меридa - Чичен Итца - Канкун

10 дни / 9 нощувки, транспорт: Самолет, цена: 1395 USD

За да научите повече за тази екскурзия в Мексико моля последвайте линка: http://www.asteatour.com/tours/екскурзии-мексико

0 коментара:

Публикуване на коментар