четвъртък, 6 декември 2012 г.

Кения и Танзания (сафари и отдих на плаж в Занзибар)


Програма може да започне всеки ден!

1 ден
Пристигане в Найроби, посрещане на летището и трансфер до хотел Intercontinental 4* на закуска ( или подобен). Свободно време и нощувка.

2 ден
След закуска отпътуване за националния парк Амбосели – величествената гора на Килиманджаро се издига над тази местност, скриваща се високо зад облаците. Настаняване в Amboseli Kilima Camp / Sentrim Camp на база пълен пансион. Обяд. Вечерно сафари по времето на което ще видите много различни диви животни-слонове, лъвове, гепарди... Теритирията е плоска и по тази причина пейзажа се простира цели километри напред. При добро време е възможно да се види великолепния вулкан Килиманджаро. Вечеря. Нощувка.

3 ден
След закуска oтпътуване за националния резерват Танзания. Пресичане на границата при местността Наманга. Среща с представител на приемащата страна и пътуване до езерото Маняра. Настаняване в Lake Manyara Serena Lodge (или подобен) на база пълен пансион. От тук има прекрасна гледка към езерото.Обяд. Вечеря. Нощувка.

4 ден
Закуска. Сафари. След това пътуване към Националния парк Серенгети ( името на езика масай означава безкрайни равнини).В границите на Серенгети има над 3 милиона големи млекопитаещи.Настаняване в Serengeti Sopa Lodge на база пълен пансион.

5 ден
Сутрешно и вечерно сафари в Серенгети. Фото-лов за представителите на Голямата Африканска Петорка. В парка Серенгени ще имате възможност да летите с въздушен балон над саваната, а също и да посетите село на масаите.

6 ден
Ранно отпътуване и пристигане в резервата Нгоронгоро- спускане в кратера. Ще прекарате целия ден в най-голямата обитаема калдера Нгоронгоро, която се намира под охраната на ЮНЕСКО. В кратера живеят 25 000 животни. Ще имате уникална възможност да наблюдавате отблизо представителите на Голямата Африканка Петорка ( лъв, слон, рядък черен носорог, леопард, буивол) и още безброй много други животни и птици.В кратера има още няколко островчета с непозната растителност, гора, езеро. Обяд на езерото Нгоитокиток.
След сафарито настаняване в Ngorongoro Sopa/Serena Lodge. Почивка.

7 ден
Трансфер до летище Аруши и полет за Занзибар. Посрещане и трансфер до хотел по избор.

8-11 ден
Почивка на о.Занзибар, който привлича туристите от цял свят с топлите води на Индийски океан, белоснежните плажове, тропическите палми и колоритните традиции на местната култура на суахилите.

12 ден
Закуска. Трансфер до летището и полет за София съгласно избраното разписание.


ХОТЕЛИ И ЦЕНИ ВАЛИДНИ ДО 16.12.2012:
/Цена на човек в щ.долари при настаняване в двойна стая/
Karafuu Hotel 4* HB 5150 щ.долара
Dream of Zanzibar 5* all inclusive 5480 щ.долара
La Gemma Dell'Est 5* All inclusive 5640 щ.долара

Цена за самостоятелно настаняване или за деца - при запитване.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
1 нощувка със закуска в Найроби; 5 нощувки на пълен пансион по време на сафаритата; 5 нощувки на база в зависимост от избрания хотел в Занзибар;
всички трансфери по програма;
услуги на професионален местен шофьор - екскурзовод на английски/руски език;
входни такси за резервати и национални паркове по програмата и
сафари по програмата с англоговорящ рейнджър.

ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:
самолетени билети за международни и вътрешни полети;
мед. застраховка;
бакшиши;
визи за Кения -50 USD и се полага при пристигане на летището;
виза за Танзания – полага се при пристигане на границата;
напитки;
разходи от личен характер.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
заплаща се в лева по курса на деня на плащането
Може да започне в ден, избран от клиента

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ:
Българските граждани, пътуващи за Кения, е необходимо да притежават кенийска виза, която се получава при влизане в страната.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
задграничен паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на връщане

ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:
Задължителни ваксини - жълта треска, малария (хапчета по схема)
Препоръчителни ваксини - хепатит А, хепатит Б, тиф, бяс, детски паралич.



За да научите повече за тази програма или да направите запитване, моля не се колебайте да се свържете с туристическа агенция "Астеа Тур".


0 коментара:

Публикуване на коментар