неделя, 10 март 2013 г.

Лондон


London Premium

8дни/7 нощувки и 8 туристически мероприятия - включени в цената

Дати: всеки петък и събота в периода 15.03.2013-19.10.2013

8 дни / 7 нощувки, транспорт: Самолет, цена: от 460 £

1 ден
Полет за Лондон. Пристигане и трансфер от летището до избрания хотела. Настаняване. Свободно време.

2 ден
9,00ч. Панорамна обиколка на Лондон с автобус и екскурзовод. Разглеждане на Клок Тауър, Парламента, Биг-Бен, Уестминстърското абатство, площад Трафалгар...
13,00ч. Автобусна екскурзия до Уиндзор, с посещение на приемната на замъка, която е украсена с гоблени и картини на Ван Дайк и Рембранд, параклиса посветен на Св. Георги, където са погребани английските крале Хенри VIII, Георг VI и др. Замъкът е главната резиденция на Кралицата и най-големият обитаем замък в света.

3 ден
9,00ч. Пешеходна обиколка на централната част на Лондон. Насладете се на атмосферата на космополитния град. Разглеждане на Парламента, Биг-Бен, Уестминстърското Абатство, площад Трафалгар.
12,30ч. Посещение срещу допълнително заплащане на място на Уестминстърското абатство. Абатството е една от най-известните сгради в Лондон. Представлява готическа катедрала и се намира в централната част на града, в района Уестминстър. Там се провеждат коронациите на британските монарси.
15,30ч. Пешеходна екскурзия до Националната галерия.
Галерията съхранява творби на Рембранд, Микеланджело, Ботичели, Леонардо да Винчи. Тук можете да си купите и картички с копия на прозведенията от фондовете на Галерията.

4 ден
10,00ч. Пешеходна екскурзия до Британския музей. Британският Музей помещава една от най-големите колекции от културната история на човечеството – от Розетският камък, статуи от Великденските острови до най-ранното известно изображение на Исус Христос.
14,00ч. Пешеходна екскурзия до Лондон Тауър. Там можете да проследите историята на Британската империя за близо 1000 години, да се любувате на Кралските бижута, да стоите на мястото на екзекуция на три английски кралици и да чуете митовете и легендите, свързани с това мистично място.

5 ден
9,00ч. Целодневна автобусна екскурзия Бат и Стоунхендж (Bath & Stonehenge) – Комплексът Стоунхендж е най-известният мегалитен паметник в света, с диаметър около 100 метра. Построен е преди около 5000 години. Изграждането му има култов характер и е свързано с лятното слънцестоене.

6 ден
9,00ч. Целодневна автобусна екскурзия до Оксфорд и Стратфорд на Ейвън. Оксфорд – прочут университетски град, Стратфорд на Ейвън – малък типичен английски град, родно място на Шекспир.

7 ден
9,30ч. Екскурзия (с доплащане на място по желание) до Гринуич: пътуване до Нулевия меридиан с кораб, разглеждане на Кралската обсерватория и Националния Морски музей. - само за пристигащи в ден събота.
Гринуич е квартал на Лондон (някога е бил самостоятелен град,) разположен на южния бряг на Темза и световно известен с обсерваторията си, основана през 1675г. от Чарлз II. Меридианът, който минава през нея, е приет за нулев и спрямо него се определя географската дължина.

8 ден
Закуска. Освобождаване на стаи до 11.00ч. Трансфер до летището и полет за България.

Още екскурзии Лондон може да разгледате тук.
http://www.asteatour.com/tours/екскурзия-лондон


0 коментара:

Публикуване на коментар