неделя, 5 август 2012 г.

Гарантиран тур: Градовете на Боговете на Мексико


ГАРАНТИРАН ТУР: Градовете на Боговете на Мексико


МАРШРУТ: Мексико сити — Теотиуакан - Пуеблa — Веракрус - Паленке — Яшчилан - Укшмал — Кампече — Меридa — Чичен Итца — Канкун


Транспорт: Самолет

ПРОГРАМА:
1 ден Кацане в Мексико сити. Посрещане на летището. Трансфер до хотел. Нощувка. 

2 ден След закуска — обиколен тур на Мексико Сити — най-големият град в света, основан през 1325г., посещение на историческия център на града: площад Сокало, Катедралата на Мексико Сити, Президентския дворец, украсен с фреските на известния мексикански художник Диего Ривера. Посещение на Антроположкия музей — тук ще се запознаете с доколумбовата история на Мексикo. Отпътуване за Археологическия комплекс Теотиуакан — място, наричано още където хората стават богове — комплекс от 600 пирамиди с разнообразни размери. Всички те пазят древните тайни от 2 в. пр. Хр., Цивилизация, създала пирамидите, достигнала апогея си през 350-650 г. Следва посещение на храма на най-известния бог на Майя — Кетцалкоатл, пирамидата на Слънцето и Луната. Връщане в хотела. 

3 ден След закуска следва отпътуване за Пуебло (125км). По пътя — поглед към панорамата на двата великолепни вулкана Попокатепетл — действащ вулкан и Истаксиуатъл. Обиколка на град Пуебло, известен с колониалния стил на изминалите векове и спечелената битка над французите през 1862 г. Намира се под закрилата на ЮНЕСКО. Отпътуване за Веракрус (190км). Настаняване в хотела. Нощувка във Веракрус. 

4 ден Закуска. Отпътуване за Паленке (620км) по пътя спирка във Вилаерамос – столица на щата Табаско, Посещение на музея под открито небе Ла Вента, където се съхраняват прочутите каменни глави и други скулптури от култовия център на най-старата и тайнствена цивилизация на Америка – олмеките. Пристигане в невероятния град Паленке. Настаняване в хотела. 

5 ден Закуска. Ранно отпътуване към джунглата и устието на река Усумасинта, откъдето единственият начин за придвижване до руините е с лодки. Посещение на Яшчилан, едно от най-живописните места от културата на маите, заобиколено от джунгла с богата флора и фауна, обитавана от маймуни и тукани (папагал с огромен здрав клюн, чиито размер е колкото самото тяло на птицата). Посещение на великолепен водопад, където може да се къпете. Връщане в Паленке. Нощувка. 

6 ден Закуска. Обиколка на един от най-красивите и типични градове на маите — Паленке.Градът изживява своя разцвет под управлението на крал Ескудо Хагуар (Ягуар -покровител). Тук има добре запазени по-вече от 1400 сгради, разположени на четворно по-голяма площ от всичките известни градове на маите. Най известните са каменно изображение на жреците и Император Пакаля II, летопис на династията, Храм на слънцето и на кръста, изображението на космически пришелец върху плочата на саркофага на Императора, която е намерена в Храма на надписите. Намерена е мрежа от акведукти и канали — най съвършената от създадените от маите. 
Отпътуване за града крепост Кампече (350км), известен със своите защитни стени от XVII век. Историята на този град е свързана с историята на карибските пирати от XVI-XVII в. Настаняване в хотела. 

7 ден Закуска. Посещение на Укшмал — още един от важните церемониални центрове на Маите. Известен със своите величествени сгради, Укшмал е властвал над югозападната част на п-в Юкатан, превръщайки се в една от най-важните столици в историята на маите. Счита се, че Укшал е образец за най-прецизната геометрия измежду всички градове на маите. Церемониалният център на града е с размери 1 км на 600 м. Основните сгради са Пирамидата на Пророка, Двора на Монахините, играта на Пелота, Палата на Владетеля, Акропола, Гробището, Северната група и др. Продължава се към колониалния град Мериде — известен като Белия град — столица на полуостров Юкатан. Настаняване в хотела. 

8 ден След закуска в хотела следва отпътуване за Чичен-Итца — образец на културата на маите и толтеките, най-големият и най-добре запазен град на маите в Мексико. Името му е съчетание от три думи — Чи (уста), Чен (кладенец) и името на племето Итца. Разглеждане на Пирамидата на Кукулкан, съставена от 9 платформи с храм отгоре. Полето за игра на топка и обсерваторията. Посещение на Ваядолид — типично колониално градче. Посещение на сенот (подземно карстово езеро) Ик Кил. Къпане. Посещение на археологическия център Ек Балама, известен с гигантския си релеф на лицето на звяра ягуар. Отпътуване за Канкун. Пристигане в Канкун късно през нощта, нощувка в хотела. 

9 ден След закуска, трансфер за летище Канкун за полет до България. 



За да научите повече за тази екскурзия в Мексико или да направите запитване, моля не се колебайте да се свържете с туристическа агенция "Астеа Тур"





0 коментара:

Публикуване на коментар